Zimbabwe on ollut runsaasti uutisotsikoissa heikon tilanteensa vuoksi. Erityisesti aids-orvot ovat kokeneet maassa kovia ja maa tarvitsee edelleenkin kipeästi apua. Myös suomalaiset lapsiperheet kokevat köyhyyttä, mikä unohtuu joskus kaikkein turvatuinta elämää eläviltä. Toki tämä köyhyys on suhteellista köyhyyttä, mutta kyllä Suomestakin löytyy perheitä, joissa mietitään ruuan riittämistä ja tuskaillaan sitä, ettei köyhän perheen lapsi oikein voi kokea olevansa osallinen yhteiskunnassa, jossa lähes kaikkeen osallistuminen vaatii rahaa. Kerromme tässä artikkelissa, kuinka juuri sinä voit auttaa suomalaisia köyhiä lapsiperheitä.

Millaisia vaikutuksia suomalaisella lapsiperheköyhyydellä on?

Suomalainen lapsiperheköyhyys on aiheuttanut mahdollisuuksien epätasa-arvoa. Esimerkiksi osa harrastuksista on vähävaraisen perheen lapsille aivan liian kalliita. Osa nuorista joutuu harkitsemaan jopa lukio-opintoja, sillä niihin liittyvät materiaalihankinnat voivat tuntua liian kalliilta. Vähävaraisen perheen lapsi voi kokea osattomuutta ja etenkin nuorista voi tuntua vaikealta se, etteivät he voi tehdä kaikkia sellaisia asioita, joita nuoret yleensä Suomessa tekevät. Jo pelkkä kahvilassa käynti voi rokottaa aivan liikaa vähävaraisen nuoren lompakkoa.

Tue Hope ry:n toimintaa

Hope ry on yksi aktiivisimmista toimijoista puhuttaessa lapsiperheköyhyyden vaikutusten minimoimisesta. Hope ry pyrkii monin tavoin kaventamaan niitä eroja, joita on Suomeenkin muodostunut hyvin ja huonosti toimeentulevien väestönosien välille. Se pyrkii myös aktivoimaan kansalaisia tukemaan toinen toisinaan ja ”Yhdessä ja yhteisesti” onkin hyvin Hope ry:n toimintaa kuvaava motto.

Hope ry:n toimintaa voi tukea monin eri tavoin. Rahan lahjoittaminen on yksi tapa, mutta ei suinkaan ainoa. Jos sinulla on omia lapsia, voit lahjoittaa heidän pieniksi jääneet vaatteensa ja tarpeettomiksi jääneet lelunsa suoraan Hopelle, josta ne lahjoitetaan vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille. Muista kuitenkin varmistaa, että lahjoittamasi lelut ja vaatteet ovat siistejä, ehjiä ja ajanmukaisia. Ei ole oikein, että köyhä lapsi joutuu kulkemaan lahjoituksena saamissaan risoissa vaatteissa, jotka eivät ole tarkoituksenmukaiset ja joiden vuoksi hän voi jopa joutua kiusatuksi. Hopelta kuluu varoja hukkaan sen joutuessa toimittamaan huonokuntoista tavaraa eteenpäin.

Eräs tapa tukea Hope ry:n toimintaa on jakaa tietoa sen toiminnasta esimerkiksi omien somekanavien kautta. Voit myös pyytää esimerkiksi syntymäpäivälahjojasi lahjoitettaviksi suoraan Hope ry:n toiminnan tukemiseen.